Skip to main content

Over John Wilson

De meeste historici zijn het erover eens dat schaatsen met twee verschillende randen rond het einde van de 14e eeuw in Nederland is ontstaan. Schaatsen was op dit punt meestal primitief en de focus in de begintijd was gecentreerd rond schaatsvaardigheden en het traceren van geometrische patronen; cirkels en achten.

Toen de populariteit van schaatsen in heel Europa toenam, kreeg de koninklijke gereedschapmaker John Wilson in 1696 de opdracht om een ​​paar kunstschaatsbladen te maken voor koning Willem III. De ingenieur uit Sheffield was in heel Engeland beroemd om de kwaliteit van zijn gereedschap, zijn ambachtelijke vaardigheden en zijn ongeëvenaarde reputatie voor uitmuntendheid. Het koninklijke zegel van goedkeuring zorgde ervoor dat de zaken van John Wilson bleven bloeien, terwijl de sterke band met de Britse royalty voortduurde en koningin Victoria inspireerde om in de jaren 1840 een paar schaatsen in opdracht te geven voor zichzelf en prins Albert.

HD Sports is 's werelds toonaangevende fabrikant van kunstschaatsen en maakt uitzonderlijke schaatsen voor skaters van wereldklasse. Nationale, wereld- en olympische kampioenen verkiezen onze John Wilson Blades boven elk ander merk. Met een indrukwekkende geschiedenis van 324 jaar hebben we een diepgewortelde passie voor skaten. We begrijpen dat precisie en prestaties de materialen zijn waaruit kampioenen worden gemaakt.

We zijn nog steeds de belangrijkste pionier op het gebied van bladtechnologie, bevorderen uitmuntendheid in skaten en gebruiken revolutionaire productietechnieken om de grenzen te verleggen van wat mogelijk is in de sport.

We doen dit niet alleen langer dan wie dan ook, we doen het beter. Vraag het aan een kampioen.


Coronation Dance

op bestelling

Coronation Ace

Coronation Ace

Coronation Ace LITE

Coronation Ace LITE

Pattern 99

Pattern 99

Gold Seal

Gold Seal

Pattern 99 REV

Pattern 99 REV

Gold seal REV

Gold seal REV

Phoenix 99

Phoenix 99

Phoenix Gold

Phoenix Gold


kom langs in de winkel